[NOB - 1941 - 1942] : [Politički letci]. - Komunistička partija Jugoslavije. Centralni komitet (1941)
Sadrži letke i pozive: 1. Narodima Jugoslavije. Braćo svih narodnosti i vjera! 2. Drugovi borci, komandiri, komandanti i politkomesari Narodno-oslobodilačke partizanske i dobrovoljačke vojske Jugoslavije (Povodom godišnjice 6. travnja, napada na Staru Jugoslaviju) 3. Domobrani, časnici i dočasnici hrvatskog domobranstva! (O prijelazu domobranskog Varaždinskog Artiljerijskog Puka u partizansku vojsku) 4. Hrvati, vojni obveznici! Vojnici, dočasnici i časnici hrvatskog domobranstva u Hrvatskoj je počela opća mobilizacija 5. Hrvatski vojnici podoficiri i oficiri! (Poziv omladini da stupa u partizanske redove povodom 1. svibnja) 6. Omladino Hrvatske! 7. Narodima Jugoslavije. Braćo svih narodnosti i vjera! 8. Saopštenje Vrhovnog štaba Narodno-oslobodilačke vojske i partizanskih odreda Jugoslavije (Saopćenje o strijeljanju 130 ustaša kao odmazdu za 3 ubijena partizana). 9. "Borba" broj 32 od 27. decembra donosi slijedeći članak: "Stvaranje materijalne baze za vojsku i pozadinu" 10. Za šest mjeseci borbi u zapadnoj Bosni 37 gradova, 45 topova, 17.035 ubijenih i 7.500 zarobljenih neprijateljskih vojnika (Godišnji izvještaj) 11. Organizaciona rezolucija Prvog antifašističkog kongresa omladine Jugoslavije 12. Štab IV. Bataljona II. K.N.O.P. odreda "Mladen Stojanović" (Imenovanje komandnog osoblja 1., 2., 3., 4. i 5. čete) 13. Domovina vas zove oružje vas čeka. Hrvati i Srbi stupajte u Narodno oslobodilačku vojsku! 14. Objašnjenja i uputstva za rad Narodno oslobodilačkih odbora 15. Srpskom i hrvatskom narodu Like! Radnicima i seljacima! 16. Zavedeni i silom mobilisani Srbi Gračačkog kotara od strane izdajničkih četničkih vodja, zadnji je čas da ih napustite i predjete na stranu Narodno oslobodilačke partizanske vojske. 17. Hrvatskom i srpskom narodu brinjskog kotara (Zločini četnika nad Hrvatima u Glibodolu)
18. Rezolucija (Donesena na konferenciji delegata kotarskih i općinskih Narodnooslobodilačkih odbora iz čitave Like 19. Ob peindvajsetletnici velike Oktoberske socialistične revolucije. (Staljinov govor od 6.11. 1942. 20. Odlok o ustanovitvi narodnoosvobodilnega Sveta na osvobojenom ozemlju. 21. Narodu Slavonije i Srijema (Povodom 25. godišnjice Oktobarske revolucije) 22. Radio služba Agitpropa Povjerenstva C.K.K.P.H. za Slavoniju i Srijem (Izvještaji Slobodne Jugoslavije 19. - 21. XII. 1942) 23. Partijskom rukovodstvu u partizanskim četama 24. Godišnjica Crvene Armije 25. Narode Hrvatskog primorja i Gorskog kotara! (Povodom 25. godišnjice Oktobarske revolucije) 26. Štab bataljona "Miloša Čavića" Partizanskog Odreda Banije. Osmodnevni izvještaj o pol. Radu u bataljonu 27. Drugarice žene i omladinke! (Antifašistički fron žena za kotar Slunj 28. Hrvatski narode Karlovca i okoline 29. Srpski narode Korduna 30. Hrvatima Karlovca, Korduna i okolnih krajeva 31. Srpskom narodu Korduna i okolnih krajeva 32. Hrvatski narode Karlovca i okoline! Navršava se godina dana... 33. Hrvatski narode Karlovca i okoline! Velika borba... 34. Braćo seljaci Rakovice i okolnih sela! (Podsjećanje na Rakovičku bunu Eugena Kvaternika i pozivanje mještana da stupe u partizanske redove) 35. Hrvatski narode Karlovca i okoline (Veličanje Crvene armije i poziv Hrvatima da zajedno sa Srbima stupaju u partizanske redove) 36. Muslimani kotara Cazin! (Prigovor muslimanima zbog politike čekanja i nepristupanja partizanskim redovima) 37. Seljacima općine Skakavac! (Poruka seljacima da ne sakupljaju i ne predaju kukuruze ustaškim vlasima) 38. Srpski narode Plaškog i okoline! (O partizanskim pobjedama) 39. Tko su članovi Nacionalnog komiteta oslobođenja Jugoslavije?
40. Znate li? Da je na historijskom zasjedanju Avnoja u Jajcu koncem studenog ove godine osnovan Nacionalni Komitet Oslobođenja Jugoslavije s pravima Privremene vlade. 41. Seljacima Rakovice i okolnih sela (Obraćanje stanovništvu koje se razbježalo pred dolaskom partizana da se vrati u svoje domove.) 42. Muslimani Kladuše i okolnih sela! (Obraćanje muslimanskom stanovništvu odbjeglom pred dolaskom partizana da se vrati u svoje domove) 43. Hrvatski i srpski narode! (Prigodom 25 godišnjice Oktobarske revolucije) 44. 25 - godišnjica Velike Oktobarske proleterske revolucije 45. Gradjani grada Zagreba 46. Svima članovima KPJ i FPO (O nezdravom stanju u Fruškogorskom partizanskom odredu) 47. Oktobar 1917-1941 48. Ženama Jugoslavije 49. Ženama Jugoslavije 50. Okružnica br. 1 Okružni komitet izdavat će … 51. Saopštenje svim poštenim rodoljubima Jablinice, Puste Reke i Toplice o radu Draže Mihajlovića 52. Drugovi partizani i seljaci! Srpski narod koji je u aprilu mjesecu izgubio nacionalnu slobodu … 53. Slobodoljubivi narode Korduna! (Poziv svima na zajedničku borbu protiv fašista)
Sitni tisak Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
Keywords: Partizanski pokret; Komunistička partija Hrvatske