[Sile osovine i savezničke snage - 1941 - 1944] : [Politički letci]. - Hitler, Adolf; Buić, Mirko (Beograd : Štampa "Privredni Pregled" Hamburg : Falken-Verlag London : Smith and sons, 1941)
1. Talijani! Nova vlada u najtežim časovima naše historije preuzela je vodstvo zemlje .. Nacionalni front akcije 2. Pravi lik boljševizma. "Sovjetsko zapovjedništvo zahtjeva da britanski i američki oficiri napuste Bugarsku …" "Glas istine" izvještajna služba za novinstvo i krugoval 3. Nj. vel. kralj Petar II je govorio na Vinovdan R.A.F. (Poslanica kralja Petra Srbima, Hrvatima i Slovencima prigodom Vinovdana, a na drugoj strani Cherchilov izvještaj o ratnim pobjedama.) 4. Hrvati! Čovjek koji vam je u zadnjim godinama .. PSK 5. Kola u blatu (Kritika američko-engleske vojne strategije.) 6. Ufficiali e soidati italiani! Il comando supremo tedesco 7. Molimo za razjašnjenje! PSK (Protiv generala Badoglia.) 8. Shqypnija asht e lir 9. Moj dragi Partizan! Zašto ne bih jedanput pisao … PSK 10. Nagrada od 100.000 rajhmaraka u zlatu! Vrhovni zapovednik nemačkih trupa u Srbiji. (Tjeralica za Josipa Broza.) 11. Nagrada od 100.000 rajhmaraka u zlatu! Vrhovni zapovednik nemačkih trupa u Srbiji. (Tjeralica za Dražu Mihajlovića.) 12. Nemačka vrhovna vojna komanda saopštava 24 februara (Izvještaj o uspjesima njemačkih ratnih podmornica.) 13. Pola godine pomorskog rata (O gubitcima brodova sa savezničke perspektive.) 14. Dragi druže! Imali smo zajedno pre dve i po godine .. (Poziv za predaju Njemcima.) 15. Saopštenje. Banditi Draže Mihajlovića .. Komandirajući general i Zapovednik Srbije (Obavijest o odmazdi zbog napada na riječni konvoj.) 16. Srbi, da se posle odlaska srpskih ministara … Vojni zapovjednik za jugoistok Felber pešadijski general. 17. Opomena. Armije Ujedinjenih Naroda napreduju .. General H. M. Wilson (O prelasku na savezničku stranu.) 18. Svim jedinicama narodno-oslobodilačke vojske na teritoriji Hrvatske, Slavnoije i Srema.. Informacioni biro kod štaba operativnih vojsaka na Siciliji. (Propaganda jugoloslavenske vlade u Londonu.)
19. [Osmrtnica za Čehoslovačku] (Letak u obliku osmrtnice koji tematizira aneksiju Čehoslovačke od strane Trećeg Reicha.) 20. Prebjeglička legitimacija [u obliku novčanice od 10 dolara] 21. Slovenci! Hočete vojno z Nemčijo? 22. Utjeha iz Engleske! 23. Staljinova košava (O Staljinovoj ofanzivi) 24. Bosanci, ni jedan narod u svijetu … (Prebjeglička legitimacija s popratnim propagandnim tekstom.) 25. Gubitci Anglo-Amerikanaca u mjesecu siečnju 1944. 26. Druže, samo na trenutak! Mraz, sneg, glad i smrt … (Prebjeglička legitimacija s popratnim propagandnim tekstom.) 27. Perteigenossen! Der Feind ist in Deutschland … Nationalsozialistiche Deutsche Arbeiterpertei 28. Was den Völkern Europas drohte Präsident Heinrich Kessemeier 29. Was geschah im Pazifik? Präsident Heinrich Kessemeier 30. Weitere englische Giftgasfunde in Polen 31. "Athenia" von 3 britischen zerstörern versenkt 32. Anklage gegen Stalin Präsident Heinrich Kessemeier 33. Wer ist Stalin? Präsident Heinrich Kessemeier 34. Totalni teror! Izvještaj kraljevskog britanskog zrakoplovstva za Balkan. 35. Jedan Banditski zapoviednik, predao se vlastin[m!]a 36. I liberatori Angloamericani hanno instaurato .. (O logorima saveznika u Italiji.) 37. Poziv mladićima. Kao u Njemačkoj … (Poziv za vojsku riječke pokrajine.) 38. Boljševički banditi, hoće silom, da popune svoje proredjene … 39. Zapovjednik Bandita sam sebi sudi! 40. Obavezno očitovanje. (Formular izjave o nekažnjavanju i dr.)
41. Der Führer ruft zum Kriegshilfswerk für das ... Nationalsocialistiche deutsche arbeiterpartei (Poziv Hitlera za pomoć u ratu) 42. Bojci krasnoj armii! Znaete li vi??? Kazaki Pervoj Kazačej Divizii 43. Soldati d' Italia! Vi ricordate le gloriose giornate del Carso … La giovane Italia. Sezione di Fiume 44. Soldati Italiani! Oggi avete soltanto un dovere … (Prebjeglička legitimacija s popratnim propagandnim tekstom.) 45. Italiani! Il Comando supremo germanico comunica .. Il comando supremo germanico 46. Die wahrheit über Italien (O stanju u Italiji nakon kapitulacije) 47. Savremena njemačka narodna pjesma. Zuerst hatte Oesterreich .. 48. Vater unser der Oesterreicher 49. Bekenntnislieder 50. Moskovska deklaracija. Izveštaj o istoriskom sasanku u Moskvi između britanskog i američkog ministra spoljnih poslova i sovjetskog komesara za spoljne poslove. R.A.F. i U.S.A.A.F. 51. Letaci "Moskovska deklaracija" Stožer Vrhbojna Sarajevo (Dopis uz kojeg su poslani letci.) 52. 28° Concerto Sinfonico Teatro "N. Piccini" - Bari (Koncertni program u kojem se nalaze i partizanske budnice.) 53. Povelja 54. Poruka vrhovnog komandanta Saveznički Snaga na Srednjem Istoku 55. Na znanje! Savezničko Vrhovno Zapovjedništvo posjeduje dokazni …
Sitni tisak Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
U prilogu 2 mape (8 + 61 kom.) novinskih izrezaka u kojima su napisi o partizanima u stranoj štampi.
Keywords: Tito, Josip Broz; Badoglio, Pietro; Mussolini, Benito; Saveznici; Sile osovine; Kapitulacija Italije, 1943.