[Hrvatski nacionalisti - ustaški pokret - 1941 -1945] : [Politički letci]. - Toth, Dragutin; Matačić, Lovro; Skračić, Jerko; Žanić, Milovan (1941)
Sadrži letke, proglase, plakate: 1. Najveličanstvenija borba svih vremena! (Poziv pridruživanju ustašama) 2. Pogibelj za islam! (O situaciji u Turskoj) 3. Magyarok, rajtatok áll, hogy mit választtok 4. Političko kazalište (O saveznicima) 5. Braća neprijatelji (O partizanskim letcima) 6. Dopisnik HDK Croatiae iz Sofije, koji se nalazi na oružnoj vježbi u Srbiji javlja: (Dopis V. Seizora o stanju u Bugarskoj i Srbiji) 7. Odmetnici! Kozara je pala 8. Partizani! Kozara je pala! 9. Seljaci! Partizanska vlast u Kozari je dokrajčena .. 10. Prve riječi Obnovitelja Države Hrvatske 11. Österreicher! Die Rote Armee verfolgt .. (O prijateljskim namjerama Crvene armije u Austriji) 12. Njihovo pravo lice (O pljački sela Budičina) 13. Pravoslavci! Vi kažete da su ustaše .. (O garanciji mira i slobode pravoslavcima) 14. Proglašena je Nezavisna država Hrvatska 15. Obnovitelj Hrvatske u glavnom gradu 16. Marx i Hrvati (Pamflet protiv marksizma) 17. Izvještaj br. 1 Državnom tajništvu za propagandu 18. Izvještaj br. 2 Državnom tajništvu za propagandu 19. [Zastava NDH] 20. Pogreške 1918 uzrok su ovom ratu 21. Hrvatski vojnici! Neutaživa je srbska mržnja prema svemu, što je hrvatsko. (Pamflet protv Srba) 22. Mi i oni. Dok je Poglavnik gradio radničke domove … (Poziv na predaju) 23. Hrvati, seljaci, radnici, gradjani i ostali državljani Hrvatske! Na početku godine 1944.. (Pamflet protiv partizana i komunista) 24. Hrvatski vojnici! Domobrani, ustaše, mornari i oružnici! (O ubojstvu Franje Šimića) 25. Hrvatski vojnici! Povodom zakona o pomilovanju odmetnika .. (O pomilovanju neprijateljskih vojnika) 26. Ruši se kula paleža, ..Partizanstvo, duh jugoslavestva, palež, prolivena krv… 27. Kako se čovjek može prevariti (Protiv partizanskih promidžbenih metoda) 28. Mi znamo da ti je borba po šumama već dojadila (Poziv za odlazak iz partizana)
29. Vaša smrt - njihov život! (Poziv partizanima za prebjeg s propusnicom) 30. Misli na budućnost! (O četničkim zlodjelima) 31. Tko pronosi lažne glasine.. 32. Zemlja bez milosti (Pamflet protiv boljševika) 33. Roditeljima i ženama odmetnika! (O zakonu o pomilovanju odmetnika) 34. Svima! Borba, najveća u povijesti čovječanstva … (Poziv za odlazak iz partizana) 35. Kada i gdje? (O očekivanju anglo-američke invazije) 36. Partizani! Hiljade sinova Dalmacije, … (Poziv partizanima za prebjeg s propusnicom) 37. Ne oklijevaj, napusti šumu! (Poziv partizanima za prebjeg s propusnicom) 38. Partizani! Zar još uvijek ne vidite, … (Poziv partizanima za prebjeg s propusnicom) 39. Partizani! Upućujemo ove rieči … (Poziv za odlazak iz partizana) 40. Partizani! Tito se hvalisavo razmeće .. (Protiv Tita) 41. Odmazda zbog zvjerskih umorstava zarobljenih hrvatskih vojnika (Odredba o odmazdi za svakog ubijenog domobrana ili ustašu) 42. Partizani i prisilno unovačeni partizani! (Poziv za odlazak iz partizana) 43. Staljingrad je pao! (O padu Staljingrada) 44. Hrvati Herceg-Bosne! Velikosrbski četnici … (O pozivu Hrvata u vojsku za rusko i afričko ratište)
45. Hrvatsko seljačtvo u Ustaškoj državi (Posjet A. Pavelića seljacima) 46. Nije vjera ona, koja ljude razlikuje (Govori prelaznika s grko-istočne na rimokatoličku vjeru) 47. Poglavnik zakonom zajamčuje slobodni povratak kućama svim partizanima i vojnim neposlušnicima 48. [Bez naslova] Đavao se nikad ne pojavljuje .. (Satirički tekst o Staljinu i Titu) 49. Uvjeti rumunjske predaje (O predaji Rumunjske Sovjetima) 50. Obaviest. Povodom činjenice, da su u .. (O odredbi neprovađanja kaznenog progona protiv ratnih bjegunaca) 51. Osnivanje i provodjenje samozaštite NZ (Službena naredba 52. Braćo seljaci! U času stvaranja nove Evrope … (Poziv seljacima da prodaju robu isključivo Državnoj zajednici za stoku i stočne proizvode) 53. Braćo seljaci! Zaslugom našeg Poglavnika … (Zahtjev seljacima da višak hrane daju slabo razvijenim dijelovima u državi) 54. Poglanikova poslanica članovima hrvatskog državnog sabora 55. Pravoslavci! Partizani i komunisti žele vašu propast i smrt 56. Seljaci! Što kažete vi na to? (Propaganda protiv partizana) 57. Iz Poglavnikova razgovora s novinarima u Sabornici dne 4. ožujka (O pravilnoj uporabi hrvatskog jezika) 58. Partizani! Od unatraga godina dana.. (O položaju sovjetskih trupa) 59. Razlika u poskupljenju seljačkih proizvoda prema veleobrtničkim 60. Poslovne tajne (Letak za kazališnu predstavu Ka Mesarića) 61. Pomoć Građani! (Poziv za skupljanjem novca i potrepština) 62. Partizani Zagorja ! Borba, koja je povedena … (Poziv na odlazak iz partizana s propusnicom) 63. Oglas povodom partizanskog napada na ubojno skladište u Sopnicama 64. Srbi u partizanskim redovima! Prošlo je šest mjeseca …. (Protusrpski letak) 65. Načela hrvatskog ustaškog pokreta 66. Ustaška načela 67. Ocevi i majke ! Braćo i sestre ! .. Sada smo tu (Poziv za podršku) 68. Hrvatsko seljačtvo u Ustaškoj državi (Posjet A. Pavelića seljacima)
69. Nije vjera ona, koja ljude razlikuje (Govori prelaznika s grko-istočne na rimokatoličku vjeru) 70. Rangordnung der Kroatischen Ordensauszeichnungen 71. Redoslied hrvatskih odlikovanja 72. Pjesma hrvatske pobjede 73. Hrvatski narode! Povampireno srbstvo … 74. Za Dom - 31. Jul 1942 - Seite 9-10 75. Poruka Hrvatima Like i Hrvatskog Primorja 76. Svim borcima u redovima partizanske vojske! 77. Hrvatski narode! Tebi se obraća tvoja omladina … (O smjeni ministara Lorkovića i Vokića) 78. Partizani VIII. Brigade! Hrvati Velike Gorice i Moslavine (Poziv na odlazak iz partizana) 79. [Bez naslova] Upozoruju se sva zapovjedništva … (Propangandne poruke koje se čitaju vojsci) 80. Jedna Titova zapovijed 81. Victoria (pobjeda) 82. Živi za žive u čast mrtvima! (Listići koje su se prodavale na Sisvete 1941) 83. Europa protiv 1918 za slobodu i kulturu 84. Godina: nepravdi, bezakonja, korupcije …1918 85. Victoria (pobjeda) 86. Poglavnik zakonom zajamčuje slobodni povratak kućama svim partizanima i vojnim neposlušnicima (Poziv za prelazak iz partizana) 87. Slike i naredba o državnom grbu, državnoj zastavi … 88. Smrt komunizmu! (O osvajanju Rusije od strane nacionalističkih vojski) 89. Seljaci! Bog je ove godine blagoslovio Vašu žetvu! (Letak poziva na prikupljanje hrane za siromašne) 90. Pobjeda ili boljševički kaos 91. Pojam Bosne kroz stoljeća (Kratkipovijesni esej) 92. Otvoreno pismo drugu Titi! 93. Korisni podatci za predavanja o komunizmu 94. Prigodni letci oko nakupa žetve (Dopis o dostavi letaka) 95. Seljačtvu velikih župa: Bilogora, Livac-Zapolje, Posavje... 96. Hrvatski narode! Svi protivnici hrvatskog naroda (O obvezi davanja viška prinosa državi) 97. Niemci iz Hrvatske izvoze hranu, oni pojedu sve! (O nestašici i skupoći hrane, čiji su krivci partizani) 98. Zapovjedničtvo ustaške častničke škole Zagreb
Sitni tisak Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
Keywords: Pavelić, Ante, -- političar, -- 1889-1959; Ustaški tisak; Ustaški pokret; Hrvatska nacionalna omladina