Sveučilište i politika : prilog našoj savremenoj prosvjetnoj politici - Bazala, Albert ([s. n.], 1923)
Protiv imenovanja Branka Vodnika, Viktora Novaka, Milana Preloga i Artura Schneidera za redovite profesore Filozofskog fakulteta u Zagrebu po prijedlogu vlade za namjesnika Jurja Demetrovića, a bez prijedloga profesorskoga zbora; odgovor na pisanje u "Jugoslavenskoj njivi", osobito od strane J. Demetrovića.