R. Wagner: Ukleti holandez : Hrvatsko narodno kazalište, premijera 18.II.1975 (Hrvatsko narodno kazalište, 1975)
Na sivoj podlozi linijskim crtežom prikazan je crni brod preko kojeg su otisnute tanke zelene pruge dijagonalnog usmjerenja