Komarci i malarija : predavanje u mjesečnom sastanku Hrv. nar. društva dne 19. ožujka 1903. - Langhoffer, August (Hrvatsko naravoslovno društvo, 1904)
Autorovo predavanje u Hrvatskom naravoslovnom društvu.