Na dan muti rođkas - Bourek, Zlatko (Ajdovščina, 1956)
Muškarac fizionomije samog crtača, u uniformi, s vojničkom kapom s petokrakom na glavi i okruglim naočalama na licu. U ruci drži buket. Kraj njega žena (autorova majka) sa židovskom zvijezdom oko vrata. Na lijevoj strani prikaza unutar nakošenog pravokutnog okvira prikazi dugoljastih kruhova iznad kojih slovima V.PILON a ispod slovima AJDOVŠČI...
Sredina gore olovkom monogram: BZ; na poleđini flomasterom: NA DAN MUTI ROĐKAS // AJDOVŠČINA
Naslov preuzet s poleđine crteža
Keywords: Tuš; Gvaš