Na dan muti rođkas - Bourek, Zlatko (1956)
Muškarac fizionomije samog crtača, u uniformi, s vojničkom kapom s petokrakom na glavi i okruglim naočalama na licu. U ruci drži buket. Kraj njega žena (autorova majka) sa židovskom zvijezdom oko vrata. Na lijevoj strani prikaza unutar nakošenog pravokutnog okvira prikazi dugoljastih kruhova iznad kojih slovima V.PILON a ispod slovima AJDOVŠČI...