[Kazalište u Zagrebu] : [Kazališne predstave 1883. - 1884.]. - Tiskara Narodnih novina (Zagreb) ([Zagreb] : Tiskara "Narodnih novinah", 1883)
Plakati za kazališne predstave koje su se u "Narodnom zemaljskom kazalištu" održavale 1883. i 1884.
Od komada hrvatskih autora izvođeni su: 1) Matijaš Grabancijaš dijak Tituša Brezovačkog (28. 10. 1883., 20. 2. 1884. i 8. 12. 1884.), 2) Barun Franjo Trenk J. E. Tomića (11. 3. 1883., 2. 12. 1883., 6. 1. 1884. i 20. 3. 1884.), 3) Graničari Josipa Freudenreicha (18. 3. 1883., 8. 4. 1883., 25. 11. 1883., 30. 12. 1883. i 4. 5. 1884.), 4) Maja Julija Rorauera (28. 3. 1883., 4. 4. 1883., 14. 11. 1883.), Olynta istog autora (17. 1. 1884., 23. 1. 1884.), 5) Crna kraljica Josipa Freudenreicha (20. 4. 1884.) i 6) opera Nikola Šubić-Zrinjski Huge Badalića i Ivana Zajca (11. 10. 1884.)
Od velikih svjetskih dramatičara izvođeni su: Calderòn (Zalamejski sudac - 1. 10. 1884. i 9. 10. 1884.), Molière (Umišljeni bolesnik izveden 17. 2. 1884. i 22. 2. 1884.) i Schiller ("Razbojnici" izvedeni 26. 1. 1884., "Djevica Orleanska" izvedena 2. 4. 1884. i 4. 4. 1884.), a kao scensko djelo adaptiran je i izveden Verneov roman pod naslovom "Put oko zemlje za 80 dana" (26. 12. 1883. i 26. 12. 1884.
Od poznatih opera izvođene su: Bellinijeva Norma (17. 2. 1883., 1. 3. 1883.), Verdijeva djela: a) Aida (6. 3. 1883., 3. 1. 1884., 5. 1. 1884., 12. 1. 1884., 16. 1. 1884., 1. 4. 1884., 15. 4. 1884. i 19. 4. 1884.), b) Trubadur (31. 5. 1883. i 2. 12. 1884.), c) Traviata (6. 10. 1883., 9. 10. 1883., 6. 11. 1883. i 24. 11. 1883.), d) Čuvidski [i. e. Krabuljni] ples (5. 2. 1884., 14. 2. 1884., 8. 3. 1884., 29. 3. 1884., 21. 10. 1884., 6. 12. 1884., 9. 12. 1884., 20. 12. 1884., 22. 12. 1884. i 30. 12. 1884.) i Straussov Šišmiš (20. 10. 1883., 23. 10. 1883., 30. 10. 1883., 4. 12. 1883., 19. 12. 1883., 2. 2. 1884., 23. 2. 1884., 13. 12. 1884. i 14. 12. 1884.)
U Zagrebu je dramom 1883. i 1884. upravljao Adam Mandrović, a operom je ravnao Ivan Zajc