Proglas Njegovoga Veličanstva cesara od 28. travnja 1859, kojim se narodom austrijanskim obznanjuje, da je data zapoviest c. kr. vojsci, da udari na kraljevinu Sardiniju : narodi moji! ([Zagreb] : [s. n.], 1859)
Carski proglas o napadu na Sardiniju.
Nasl. nad tekstom.
Datacija na kraju teksta: Dato u mojem cesarskom i prestolnom gradu Beču dana dvadeset i osmoga mieseca travnja godine 1859.
Ispod teksta navedeno: Franjo Josip s. r.