[Drugi svjetski rat]. [Partizanski pokret] : [Crteži, parole, slike i razni tiskani materijali]. (U Beogradu : Državna štamparija ; Šibenik : Prop. odjel okr. NOO-a, 1941)
U skupini G3 okupljena je raznolika građa iz razdoblja partizanskog pokreta u Jugoslaviji 1941. - 1945.
Zastupljena je tiskana građa zajedno s crtežima koji su rađeni rukom pa onda umnožavani raznim tehnikama (crtež je obično popraćen tekstom)
Građa je u skupini G3 raspoređena u nekoliko cjelina: 1) "Novosti u slikama" - slike iz rata popraćene tekstom --> tiskana građa, 2) slike državnika Josipa Broza i Josifa Vissarionoviča Džugašvilija, 3) građa koja se odnosi na vojnu situaciju silâ Osovine (crteži, vojna karta itsl.), 4) građa o hrvatskim i slovenskim domobranskim snagama, 5) građa o tifusu (slikovni plakati, crteži, opomene ...), 6) crteži kojima se mladići pozivaju u partizane --> crtež je obično popraćen tekstom, 7) crteži i tiskana građa o skladištenju i čuvanju hrane te o poboljšanju žetve, 8) crteži i tiskana građa o raznim kongresima, proslavama, sastancima itd., 9) parole --> tiskane parole i parole izrađene rukom pa umnožene
Na nekim predlošcima podatci o izdanju: 1. "Izdanje NOF Slavonije", 2. "Izdanje CVT-Jug" i umnožavanju: "Umnožila Tehnika K. K. K. P. H. Garešnica"
Podatci o impresumima preuzeti s predložaka koji ih imaju
Keywords: Partizansko ratovanje -- Jugoslavija -- 1941.-1945.