Mjesec dana pješke : putopis od Korčule do Cetinja - Kuničić, Petar ([Zadar : s. n.], 1897)
Opis mjesta na otoku Korčuli. Mjesto Blato je u to vrijeme imalo 6 000 stanovnika, koji su se bavili uzgojem vinove loze. Sačuvali su tradiciju u viteškoj igri Kumpanija iz koje je, vrlo moguće, nastala korčulanska Moreška. Velaluka, kako i sam naziv kaže, ima luku koja je među najvećim u Dalmaciji. Sa gore Svetog Vida puca prekrasan pogled i upravo na tom mjestu autor se dogovorio sa svojim prijateljem kako će pješice proputovati Korčulu, Pelješac, nekadašnju Dubrovačku Republiku, Boku Kotorsku. Svoju zamisao proveli su u djelo na čuđenje mnogih mještana i mjesnoga župnika.
P. o. : Narodni list ; 36/1897., br. 1-94.
Bilješke uz tekst.
Kazalo: str. 306-308.
Keywords: Korčula (otok) -- Opisi i putovanja; Pelješac -- Opisi i putovanja; Dubrovnik -- Opisi i putovanja; Crna Gora -- Opisi i putovanja