Scrinia Slavonica : godišnjak Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest (Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje Hrvatskog instituta za povijest, 2007)
Časopis objavljuje radove posvećene povijesti prostora na koji se odnosi moderna upotreba pojmova Slavonija i Srijem.