[Uža Hrvatska, Slavonija i Rijeka 1771. - 1918.]. [Hrvatski sabor 1848. - 1888.] : [Adrese, članci, izvještaji, naredbe, okružnice, predstavke, prijedlozi, troškovnici, uredbe, vijesti i zakonske osnove]. - Narodna tiskara dra Ljudevita Gaja (Zagreb); Dionička tiskara (Zagreb) (Zagreb : Tiskom dr. Ljudevita Gaja : Tisak Dioničke tiskare Pest : Druck v. Fanda u. Frohna, 1848)
Dokumenti koji se odnose na rad Hrvatskog sabora 1848. - 1888. i dokumenti koje je car Franjo Josip uputio Hrvatskom saboru šezdesetih godina 19. st.
Predlošci na hrvatskom i njemačkom
Građa podijeljena u dvije mape: Hrvatski sabor I (R (VIIIa) B4-1-47) i Hrvatski sabor II (R (VIIIa) B2 - 48-98)
Tiskani i rukopisni predlošci
Pojedini predlošci u nekoliko primjeraka
Keywords: Hrvatski sabor -- Povijesni izvori -- 19. st; Politička povijest -- Hrvatska -- 19. st