Izvještaj o stanju školske zgrade u Bakru u kojoj je smeštena obća pučka škola : podnešen na poziv slav. poglavarstvu slob. i kr. grada - Stanisavljević, Julio ([Bakar : s. n.], 1880)
Autor iznosi norme za školske zgrade s obzirom na stranu svijeta na koju treba biti okrenuta, na oblik školske sobe i svjetlo, na površinu učionice ovisno o broju djece, na površinu hodnika, na visinu prostorija, na zračenje, grijanje, pod, boju sobe, čistoću prostora i školsko pokućstvo. Zaključak za zgradu u Bakru jest da se "čitava zgrada time i školske sobe povise, prozori povećaju i po pravilu smjeste, ventilacija uredi, nuždan broj zahoda sagradi i sigurnost stanovanja obezbjedi".
Ime autora na kraju teksta; puno ime autora: Julio Stanisavljević.
Keywords: Osnovna škola (Bakar) -- Povijest; Osnovno školstvo -- Bakar (grad)