Parenzo - Bouttats, Gaspar ([Antwerpen : s. n., 1686)
Pogled na Poreč s morske strane. Grad opasan obrambenim zidinama s kulama, a ispred njega more s otočićima i galijom u prvom planu.
Signatura d.l. u prizoru otisnuto: GB; gore, u sredini prizora otisnuto: PARENZO
Grafika objavljena u: Description des principales Villes, Havres et Isles du Golfe de Venise du cote' Oriental...Antwerpen, 1686.
Literatura: Thieme/Becker, sv.4, str. 476; Mithat Kozličić: Kartografski spomenici hrvatskog Jadrana, Zagreb, 1995. str. 228.
Izvornik digitaliziran
Keywords: Poreč -- Grafike -- 17. st; Bakrorezi