Aigialosaurus : novi gušter iz krednih škriljeva otoka Hvara s obzirom na opisane jur Lacertide Komena i Hvara = Aigialosaurus : ignotus saurus e cretaceis lapidibus fossilibus insulae Lesinae, habito quoque respectu in descriptorum jam Lacertidarum Comeni et Lesinae - Gorjanović-Kramberger, Dragutin (Zagreb : Hrvatsko naravoslovno družtvo, 1892)
O fosilima guštera pronađenih u selima Vrbanj na Hvaru i Komina u Istri.
P. o.: Rad jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti ; knj. 109.
Puno ime autora: Dragutin Gorjanović-Kramberger.
Bibliografija: str. 3-4 i uz tekst.
Keywords: Gušteri -- Fosili -- Hvar (otok)