L'antichissimo aquedotto di Zara : memoria - Alačević, Josip ([s. n.], 1898)
O rimskom vodovodu, istraživanjima god. 1891., 1892. i 1895., o vjerojatnim izvorima vode Bibi i Crnom, o potrebi daljnjeg istraživanja radi suvremene opskrbe Zadra vodom.