In memoria di Bartolomeo Tamino : articolo pubblicato nel Dalmata 22 Gennaio 1910. - Smirić, Ivan ([Zadar] : [s. n.], 1910)
Posmrtno slovo Bartolomeu Taminu, autorovu drugu sa studija u Beču. Tamino je studirao na Politehničkoj školi, ali se zanimao i za arhitekturu. Radio je na sanaciji Vranskog jezera, regulaciji Krke kod Knina i dr. Time je suzbio malariju. Nadalje, izradio je projekt zvonika zadarske katedrale, zanimao se za astronomiju, bio konzervator spomenika kulture u okrugu, zalagao se za reaktiviranje rimskog vodovoda kod Zadra.
Puno ime autora i izv. oblik: Ivan Smirić.
Keywords: Tamino, Bartolomeo -- Biografije; Arhitekti -- Hrvatska -- Biografije