Gragjanski parbeni postupnik, koji vrijedi za Dalmaciju i Istriju : s opazkama i riješitbama Vrhovnog sudišta - Austro-Ugarska. Zakoni; Mandolfo, David (Dubrovnik : D. Mandolfo, 1888)
Ovo je Građanski postupnik uveden Carskom poveljom 1. svibnja 1781. za vrijeme Josipa II i popravljen po duhu mjesta za mletačke pokrajine 1803. U Dalmaciji i Istri je uveden 1. srpnja 1815.,a na dalmatinske otoke 1. listopada 1816.
Str. [5]-6: Predgovor / David Mandolfo.
Prevedeno s tal. jezika; izvornik na njem. jeziku.
Kazala.
Keywords: Parnični postupak -- Hrvatska -- Povijest