Imenik morskih ljušturnjaka okoline zadarske F. Danila i G. B. Sandri-a : sa uvodom od S. Brusine = Elenco dei molluschi lamellibranchiati dei dintorni di Zara del dr. F. Danilo e G. B. Sandri : con introduzione di S. Brusina. - Danilo, Franjo; Sandri, Giovanni Battista; Brusina, Spiridion (Zagreb : [Hrvatsko naraslovno družtvo], 1891)
Proučava se jadranska zoologija i malakologija.
Str. [2]-9: [Uvod] / Spiridion Brusina.
Puna imena autora: Franjo Danilo, Giovanni Battista Sandri, Spiridion Brusina.
Na vrhu nasl. str.: Societas historico-naturalis Croatica.
P. o.: Glasnik Hrvatskoga naravoslovnoga družtva ; god. 6.
Prema uvodu, djelo je prvi put objavljeno u: Programma dell'I. r. ginnasio completo di prima classe in Zara ; anno 1854/1855. a zatim je, ispravljeno i popunjeno, litografirano u malom broju primjeraka.
Bibliografija i bilješke uz tekst.
Tekst na tal., uvod na tal. i hrv. jeziku usporedo.
Keywords: Školjkaši -- Jadransko more -- Zadar (okolica)