Zapisnik vodjen u Glavnoj skupštini »Vinarske udružbe za Dalmaciju« dneva 12. travnja 1900. u općinskoj vijećnici u Splitu (Vinarska udružba za Dalmaciju, 1900)
Izvješće o društvenoj djelatnosti udruge za prethodnu godinu (1899) i planovi za 1900. Udruga se pobunila protiv vinske klauzule, došla je na ideju da osnuje Ured za posredovanje kako bi se olakšala trgovina vinima ...