Govor zastupnika dra Jerka Machieda u sjednici 7. listopada 1909. Dalmatinskoga sabora o školskom pitanju. - Machiedo, Jerolim ([S. l. : M. Prica, 1909)
Prvi govor zastupnika Machieda o školama i odgoju u njima.
Sadrži i osvrte na govor: Učiteljstvo pred Saborom (»Učiteljski glas« br. 6., 7. i 8. od 15. XI. 1909.) i Slobodna škola (»Dan« br. 45. od 18. XI. 1909.).
Om. nasl.
Izv. oblik imena autora: Jerolim Machiedo.
Keywords: Školstvo -- Dalmacija -- Povijest