Jezik dalmatinskih pisaca XVIII. vijeka : drugi prilog istoričkoj gramatici našega jezika - Maretić, Tomo (U Zagrebu : [s. n.], 1916)
U ovom djelu Maretić obrađuje jezik štokavskih pisaca Dalmatinaca 18. stoljeća. Taj književni jezik se razlikuje od narodnog kako u tvorbi riječi tako i u gramatici.
Puno ime autora: Tomo Maretić.
P. o.: Rad Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti ; knj. 209 i 211.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Hrvatski jezik -- Gramatika