Jezik dalmatinskih pisaca XVIII. vijeka : drugi prilog istoričkoj gramatici našega jezika - Maretić, Tomo ([s. n.], 1916)
U ovom djelu Maretić obrađuje jezik štokavskih pisaca Dalmatinaca 18. stoljeća. Taj književni jezik se razlikuje od narodnog kako u tvorbi riječi tako i u gramatici.