Smrt i zavičaj : pobožna uspomena - Pavišić, Vjekoslav Cezar; Pavišić, Vjekoslav Cezar ([S. l.] : [s. n.], 1895)
Autor je zadnji put bio u svojoj rodnoj Makarskoj 1881. god. U ovoj knjizi nabraja imena svih koje je u Makarskoj poznavao.
Str. [3]: Predgovor / Vjekoslav Cezar Pavissich ; str. [13]: Prefazione / Luigi Cesare Pavissich.
Izv. oblik imena autora: Vjekoslav Cezar Pavišić.
Nasl. str. prištampanog teksta: Morte e terra natale : pio ricordo / Luigi Cesare Pavissich.
Tekst na hrv. i na tal. jeziku.
Keywords: Smrt -- Religijski aspekti -- Kršćanstvo; Makarska -- Crkvena povijest