Prigodom proslave četiristogodišnjice hrvatskog umjetnog pjesničtva začetnikom vlastelinom Markom Marulom 1501-1901 - Marulić, Marko (V. Milić, 1901)
Sadrži Marulićev životopis koji je sastavio Franjo Božićević Natalis, dvije pjesme Božićevića Natalisa, upućene Maruliću te dvije Marulićeve pjesme koje su odgovor Božićevićevim.