Mädchen aus dem Kreis Spalatro - Gerasch, Franz; Gerasch, August; Paterno (Beč : F. Paterno, 1860)
Prikaz žene u pejzažu. Odjevena u plavi prsluk s velikim bijelim ovratnikom, prugastu crveno-bijelu suknju i s crvenom maramom na glavi. Na lijevoj strani prikaza, do nogu, pletena košara.
ispod prikaza otisnuto: Gez. v. A. Gerasch 92 Lith. v. F. Gerasch. // Mädchen aus dem Kreis Spalatro // Dalmatien. // Vervielfältigung vorbehalten. Verlags - Eigenthum v. F. PATERNO in Wien. Druck v. Frz. Gerasch.; iznad prikaza otisnuto: OESTERREICH'S NATIONALTRACHTEN
Literatura: SAUR Allg. BB Index A-Z, sv. 4., str. 124.
Iz: Oesterreich's Nationaltrachten, Beč, oko 1860. (http://www.bildindex.de/obj00110918.html#|home; 17.04.2012.)
Izvornik digitaliziran
Pregledano
Keywords: Litografije