[Dalmacija 1708. - 1918.]. [Druga austrijska uprava u Dalmaciji 1814. - 1816.] : [Objave, okružnice, oglasi, upute i drugi službeni dokumenti]. - Tomašić, Franjo Ksaver; Battara, Antonio Luigi; Battisti di S. Giorgio, Bartolommeo de; Battisti; Chlumecký, Anton von; Krufft, Joseph; Rechberger di Rechcron, Samuele; Sabbatini, Giuseppe Rossi; Ugarte, Alois ([Zara] : [dai torchi di Antonio Luigi Battara], [Spalato] : [della stamperia di Giovanni Demarchi], 1816)
Objave, okružnice, cirkularne odredbe, oglasi, proglasi, obavijesti i drugi službeni dokumenti za vrijeme austrijske uprave Dalmacijom 1814. - 1816.
Podatci o impresumu preuzeti s predložaka koji imaju impresum
Datacija na kraju teksta u većini dokumenata; ispred datuma naveden je obično Zadar; izuzetak je dokument na sign. R (VIIIa) A4-135,u kojemu je na kraju teksta ispred datacije naveden grad Split
Franjo Ksaver Tomašić (1761. - 1831.) podmaršal, predvodio austrijske snage koje su zauzele Dalmaciju početkom 19. st. i tako ju preuzele od francuskih vlasti; guverner Dalmacije za vrijeme austrijske uprave
Jedojezični dokumenti u ovoj zbirci tiskani su na talijanskom jeziku, dvojezični na talijanskom i na hrvatskom ili na francuskom i na talijanskom, a trojezični na njemačkom, na talijanskom i na hrvatskom jeziku
Dokumenti su poredani kronološki
Pojedini dokumenti u nekoliko primjeraka: R (VIIIa) A4-1, (VIIIa) A4-79, R (VIIIa) A4-80, R (VIIIa) A4-82, R (VIIIa) A4-86, R (VIIIa) i A4-87 primj. a, b; R (VIIIa) A4-88 primj. a, b, c; R (VIIIa) A4-91 primj. a, b; R (VIIIa) A4-92, R (VIIIa) A4-93, R (VIIIa) A4-94 i R (VIIIa) A4-102 primj. a, b, c; R (VIIIa) A4-103 primj. a, b, c, d; R (VIIIa) A4-105 primj. a, b, c; R (VIIIa) A4-106; R (VIIIa) A4-107 i R (VIIIa) A4-108 primj. a, b; R (VIIIa) A4-111 primj. a, b, c; R (VIIIa) A4-116 i R (VIIIa) A4-117 primj. a, b; R (VIIIa) A4-119 primj. a, b, c, d, e; R (VIIIa) A4-120, R (VIIIa) A4-126, R (VIIIa) A4-128, R (VIIIa) A4-129, R (VIIIa) A4-133 i R (VIIIa) A4-134 primj. a, b; R (VIIIa) A4-136 primj. a, b, c; R (VIIIa) A4-139 primj. a, b; R (VIIIa) A4-141 i R (VIIIa) A4-142 primj. a, b, c
Keywords: Pravna povijest -- Dalmacija; Dalmacija -- Javna uprava