Varošanin Splitski = Borghigiano di Spalato = Vorstädter von Spalato - Focosi, Roberto (Fratelli Battara, 1846)
Muškarac u svečanoj narodnoj nošnji, s dugačkom lulom u lijevoj ruci, stoji u prvom planu. U pozadini kuće.