Pietro Orseolo II. Accogliea.. - Picotti, Giuseppe (1750)
Prikaz silaska s brda Pietra Orseoloa II, odnosno njegov dolazak u Zadar u 10. st. U prednjem planu Dužda Orseolo u svečanoj vojnoj odjeći pruža lijevu ruku prema ključevima grada koje mu predaje lik u poluležećem stavu na pladnju. Krajnje desno, nekoliko likova s barjacima. U drugom planu, u centru prikaza biskup. U pozadini jarboli i ljudi