Veue de Sebenico. Plan de Sebenico. Port de Sebenico - Blaeu, Joan, I.; Mortier, Pierre ([S. l. : s. n., 1670)
Na otisku su tri izdvojena prikaza Šibenika. U gornjem je veduta grada iza kojeg su brda na kojima se vode borbe, dok se ispred grada nalazi more po kojem plove jedrenjaci. Na donjem l. prikazu je plan utvrđenog grada, a na donjem d. je prikazan ulaz u zaljev i luku.
Signature nema; na otisku su tri izdvojena prikaza Šibenika. Na gornjem prikazu je veduta grada ispod koje je otisnut tekst: Veue de Sebenico, Pendent que les Turc l'avoit Assiegree...C. Fort Degenveld; g.d. na prikazu otisnuto: LV; na donjem l. prikazu je plan utvrđenog grada s otisnutim tekstom d.d.: PLAN DE SEBENICO // tel qu il est a persent; na donjem d. prikazu je ulaz u zaljev i luka, ispod otisnut tekst: Port de Sebenico // A'Amsterdam // chez Pierre Mortier Avec Privilege.
Grafika objavljena u: Nouveau theatre d’Italie, ou description exacte de ses villes, palais, eglises, &c.: et les cartes geographiques de toutes ses provinces. Pierre Mortiere. Amsterdam, 1704.
Literatura: Saur Allgemeines Kuenstlerlexikon, sv. 11. str 338; Kečkemet, D. Grafike dalmatinskih gradova Joana Blaeua. Radovi centra JAZU u Zadru, sv. XXII-XXIII, str. 153.-180.
Podaci o autorstvu preuzeti iz navedene literature.
Izvornik digitaliziran
Keywords: Šibenik -- Grafike -- 17. st; Bakrorezi