Vüe de Spalatro et du Lazareth/ : prise du cote delle Botticelle - Pâris, Pierre-Adrien; Cassas, Louis Francois; Lavallee, Joseph ([Paris] : Joseph Lavallee, 1802)
U prvom planu u luci su prikazani brodovi i barke, u pozadini je grad Split okružen planinama.
Signatura otisnuta u sredini ispod prikaza: Grave a l´Eau - forte par Paris.; d.d. ispod prikaza otisnuto: Termine par Lienard; l.d. ispod prikaza otisnuto: Dessine par Cassas; u sredini ispod prikaza otisnuto: VUE DE SPALATRO ET DU LAZAREH // prise du cote DELLE - BOTTICELLE; u d.d. uglu lista otisnuto: n°34.
Grafika objavljena u Voyage pittoresque et historique de l´Istrie et Dalmatie, Paris, 1802.
Literatura: Thieme/Becker, sv. 26, str.237-238.
Digitalna reprodukcija
Pregledano
Keywords: Split -- 19.st.; Bakrorez; Bakropis