Lovrana = Lovran - Trost, Andreas; Valvasor, Janez Vajkard ([Zu Wagensperg in Crain] : [s. n.], 1679)
Prikazan je grad Lovran ispred kojeg je luka u kojoj su jedrenjaci.
Sig. otisnuta d.d. na prikazu: Trost sculpsit.; d. gore na prikazu otisnuto: Statt und Meerporten // LOVRANA // Lovran; d.g. ugao prikaza otisnuto: 135; l.d.ispod prikaza otisnuto: VVD.
Grafika izrezana iz knjige.
Grafika objavljena u: Valvasor, Janez Vajkard. Topographia ducatus Carnioliae modernae..., zu Wagensperg in Crain : s.n., 1679.
Literatura: Thieme/Becker sv.33, str.432.
Izvornik digitaliziran
Keywords: Lovran -- Grafike -- 17. st; Bakropisi