O ugljenu sa otoka Paga - Sabioncello, Petar ([s. n.], 1940)
Jedini jadranski otok koji posjeduje ugljen je otok Pag. Geološki sastav otoka pokazje kredu i tercijar. Tridesetih godina 19. stoljeća kopao se ugljen pokraj mjesta Kolan, ugljen je analiziran.