Građanske škole : njihovo djelovanje i korist, osobitim obzirom na Dalmaciju - Petranović, Danilo (pisac, 1912)
Ističe važnost narodne prosvjete u Dalmaciji. Raspis Ministarstva bogoštovlja i nastave u Beču od 23. Avg. 1904. Br. 26005 kao uputa apsolventima Građanske škole u koja učilišta mogu da budu primljeni. Popis učilišta u koja mogu da stupe koji svrše tečaj usavršavanja Građanske škole. Izbor nauka ili staleža za djevojčice koje svrše Građansku školu. Dodatak: Normalna osnova za muške Građanske škole. Raspored pouke I. i II. god. tečaja usavršavanja Građanske škole u Šibeniku.