Sportsko-rekreacijski turizam u križevačkom kraju - Zegnal Koretić, Marija (Array, 2010)
Križevački kraj ima tradiciju turizma i posjeduje vrijedne turističke resurse. Sportski i rekreacijski turizam na ovom području može biti i pokretač ukupne gospodarske i društvene aktivnosti. Grad Križevci ima obilje vrijednih kulturno-povijesnih znamenitosti i sportsko-rekreacijskih događaja i može pružiti rekreacijsko-turistički doživljaj ovoga kraja. Razvojem infrastrukture i ponudom adekvatnih sadržaja mogu se riješiti problemi smještaja. Cilj razvoja turizma na ovom području je u povećanju broja ponuda jednodnevnih putovanja tijekom vikenda ili višednevna vikend putovanja, što temeljimo na infrastrukturnom ili fizičkom poboljšanju postojećih izletničkih i sportskih terena. Razvoj sportsko-rekreacijskog turizma može se, pored postojeće ponude, razvijati na široj ponudi sadržaja te na osposobljavanju odnosno edukaciji kadrova. Organizacija stručne službe sastavni je dio turističke infrastrukture destinacije i bitna je za kvalitetno provođenje programa