Prijedlog kriterija za financiranje sportskih udruga - Rogulj, Nenad (Array, 2010)
U radu je prezentiran prijedlog kriterija za financiranje sportskih udruga u okviru teritorijalnih jedinica, odnosno općina, gradova ili županija. Kriteriji su jedinstveni za pojedinačne i kolektivne sportove. Razvrstavanje udruga za financiranje unutar pojedine teritorijalne jedinice vrši se u odnosu na pet osnovnih kriterija: olimpijski status sporta, status sporta u gradu (tradicija sporta, masovnost sporta, dosadašnji međunarodni rezultati sporta), troškovi natjecanja, masovnost članstva udruge (broj registriranih natjecatelja, broj uzrasnih natjecateljskih kategorija) i vrsnoća rezultata (vrsnoća rezultata na međunarodnim natjecanjima, vrsnoća rezultata na domaćim natjecanjima)