Edukacija i priprema nogometaša kadeta na osnovu relacija bazičnih i specifičnih motoričkih spodobnosti - Budimir, Vesna (Array, 2010)
Zbog edukacije, pripreme te utvrđivanja utjecaja bazičnih motoričkih sposobnosti na realizaciju specifičnih motoričkih manifestacija u nogometu provedeno je istraživanje na uzorku od 20 nogometaša mlađih kadeta. Korelacijskom analizom dobivena su dva značajna koeficijenta kanoničke korelacije koja su ukazala kako postoji značajna povezanost između istraživanih prostora koji utječu na edukaciju i pripremu mladih nogometaša. Temeljem dobivenih rezultata može se reći kako realizacija specifičnih motoričkih sposobnosti nogometaša mlađih kadeta generalno ovisi o bazičnim motoričkim sposobnostima, a posebno o koordinaciji, snazi, agilnosti i fleksibilnosti