Učenje na daljinu u sportu - Trstenjak, Bruno; Knok, Željko; Trstenjak, Jurica (2010)
Napretkom informatičkih tehnologija u svijetu pojavio se i pojam e-learninga te učenja na daljinu. Internet i nove tehnologije primorale su ljude da prihvate suvremen pristup edukaciji u svim područjima, pa tako i u sportu. Razvojem sporta i sportskog menadžmenta razvile su se i nove metode obrazovanja. Sportski savezi osmislili su i strateške programe razvoja obrazovnih sadržaja i metoda za postizanje visoke razine kvalitete kadrova u svim dijelovima sporta. Različite tehnike učenja na daljinu otvorile su mogućnost pojave virtualnih knjižnica i virtualnih kampusa u kojima se korisnici mogu samostalno educirati i nadograđivati već usvojena znanja
1. hrvatski znanstveno stručni skup o managementu u turizmu i sportu, Sveti Martin na Muri, 18.-20.3.2010
Bibliografija: 5 jed.
Abstract
Keywords: Sportski menadžment -- Učenje na daljinu -- E-learning