Obrazovanje sportskih menadžera - Jerkunica, Alen (Array, 2010)
Sport je oduvijek bio nadmetanje fizičkih sposobnosti i vještina među ljudima, ali on danas ima mnogo širu i složeniju ulogu nego ju je imao ranije te postaje način svakodnevnog života i kulture, izvor pozitivne energije, oblik ekonomske aktivnosti društva i na kraju krajeva, sport je postao biznis. Također, sport ima zasigurno važne implikacije na društvo u cjelini, a sportskom organizacijom je danas nezamislivo upravljati bez poznavanja ekonomike sporta, menadžmenta i marketinga. U situaciji kada se većina sportskih organizacija u Hrvatskoj financira iz državnog proračuna, novcem koji je nedostatan za svakodnevno funkcioniranje, neminovno je da svaka sportska organizacija koja želi prosperitet mora realizirati svoje poslovanje na dohodovnoj razini