Edukacija stručnjaka sporta u turizmu - Škorić, Sanela (2010)
Organizacije na turističkom tržištu mogu se pojaviti kao samostalna poduzeća ili u okviru neke veće turističke organizacije (primjerice hotela). Samo neki od sportskih stručnjaka koji se pojavljuju i na turističkom tržištu su sportski menadžeri, treneri, animatori, i tako dalje. Svi se oni školuju na fakultetima ili visokim školama za sport. Većina ih u okviru svog školovanja ima i dio edukacije vezan uz područje turizma, no ipak ne svi. S obzirom na širinu povezanosti između ova dva područja ne bi bilo suvišno razmisliti o uvođenju programa edukacije o turizmu za sve sportske stručnjake, naročito ukoliko se Hrvatska želi pozicionirati kao turistička zemlja
1. hrvatski znanstveno stručni skup o managementu u turizmu i sportu, Sveti Martin na Muri, 18.-20.3.2010
Bibliografija: 9 jed.
Abstract
Keywords: Sportske organizacije -- Sportski stručnjaci u turizmu -- Turističko tržište