Strategije suzbijanja i prevencija desnog ekstremizma u SR Njemačkoj - Velički, Damir (Array, 2010)
Svrha rada jest analiza strategija suzbijanja i prevencije desnog ekstremizma u SR Njemačkoj te iznalaženje odgovarajućega modela za njegovu prevenciju – i u SR Njemačkoj i u ostalim državama. Nakon definiranja pojma desnog ekstremizma, a za čije je određenje od presudne važnosti ideologija nejednakosti usko povezana sa ksenofobijom, rasizmom i revizionizmom, te nakon njegove analize na nekoliko razina (organizirani stranački desni ekstremizam, brojne organizacije, stavovi stanovništva, razni akcijski oblici, supkulturni mladenački desni ekstremizam), analizira se u kojoj je mjeri desni ekstremizam danas prijetnja za njemačku demokraciju