Parental authority in adolescent-parents relationships - Kuhar, Metka (Array, 2010)
Cilj je ove studije rasvijetliti načine na koje roditelji (komunikacijski) potvrđuju autoritet prema svojoj djeci adolescentske dobi u situacijama koje roditeljski autoritet stavljaju na kušnju, razmotriti najvjerojatnije percipirane ishode tih situacija i stavove prema idealnim ishodima. Stoga su analizirane četiri (situacijski specifične) vinjete. Uzorak se sastojao od 194 prvorođena djeteta od 11 do 18 godina i obaju njihovih roditelja koji žive u Sloveniji