Collection and composition of autologous peripheral blood stem cells graft in patients with acute myeloid leukemia : influence on hematopoietic recovery and outcome - Raos, Mirela; Nemet, Damir; Bojanić, Ines; Sertić, Dubravka; Batinić, Drago; Dušak, Vesna, liječnik; Dubravčić, Klara; Mazić, Sanja; Serventi-Seiwerth, Ranka; Mrsić, Mirando; Golubić-Ćepulić, Branka; Labar, Boris (2010)
Transplantacija krvotvornih matičnih stanica (KMS) standardan je pristup liječenja hematoloških zloćudnih bolesti. Unazad 15 godina glavni izvor stanica za transplantaciju čine KMS periferne krvi. Dostupnošću hematopoetskih čimbenika rasta i spoznajom predosti liječenja KMS periferne krvi potisnuta je primjena koštane srži (KS). Svrha ovog rada bila je istražiti učinkovitost skupljanja KMS iz periferne krvi, čimbenike koji utječu na uspješnost skupljanja KMS iz periferne krvi, sastav i kvalitetu transplantata te njihov utjecaj na hematološki oporavak i ishod nakon liječenja transplantacijom u bolesnika s akutnom mijeloičnom leukemijom (AML). U ovom istraživanju KMS periferne krvi skupljane su postupkom leukafereze nakon kombinacije kemoterapije i faktora rasta ili samo faktora rasta
Bibliografija: 41 jed.
Keywords: Transplantacija krvotvornih matičnih stanica -- Mijeloična leukemija