Advantages of experimental learning in development of international economics and business study programs - Krbec, Denisa (Array, 2010)
Procesi internacionalizacije u visokom obrazovanju moraju poštivati jedinstvenost pojedinih društava i kultura, te – u okolnostima sveopće globalizacije – moraju poticati razumijevanje i suradnju u okvirima međunarodne akademske suradnje. Global Business Practicum na Rollins College-u i suradnja između Rollins-a i Sveučilišta Jurja Dobrile, Odjela za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" u Puli pružaju brojne poučne primjere o obrazovanju studenata ekonomije i poslovne ekonomije uz sudjelovanje u poslovnim projektima, te mogućnostima evaluacije međunarodne suradnje kroz sustav ECTS-a i - jednako tako - sustav vrednovanja koji se primjenjuje u SAD-u