Fine needle aspiration biopsy of follicular thyroid tumors - Pauzar, Biljana (Array, 2010)
Citološka punkcija pod kontrolom ultrazvuka je nedovoljno osjetljiva i specifična za razlikovanje benignih i malignih folikularnih tumora. Cilj istraživanja je bio utvrditi citomorfološke karakteristike stanica punktata histološki verificiranih folikularnih i onkocitnih tumora te odrediti vrijednost pojedinih citoloških parametara u diferencijaciji benignih i malignih tumora. U istraživanje je uključeno 62 ispitanika s citološkom dijagnozom folikularnog ili onkocitnog tumora te 15 ispitanika s čvorastom hiperplazijom