Land plot : a matrix of planning script - Poropat, Amorino (Array, 2010)
Svrha ovog rada je utvrditi strukturna pravila planiranja za kvalitetu življenja stanovnika. Cilj istraživanja je utvrditi diobu parcela i pripadajuću strukturu općih termina u hijerarhiji od četiri razine jedinaca namjene, te matricu oznaka za njihove klasifikacije. Metodologija istraživanja obuhvaća analizu relevantne literature o svojstvima fractala, te iskustvo autora u pripremi, izradi i provedbi planova prostornog uređenja. Utvrđen je ustroj općih termina i oznaka za planiranje prostora na četiri razine uz primjenu hijerarhije namjene za tri skupine parcela i njihovih klasifikacija. Na taj način hijerarhija parcela vrijedi i za upravu i za struku podjednako, a za njihove korisnike pravilo koje se mora poštovati