Vrste nasilja među djecom i osjećaj sigurnosti u školama Bosne i Hercegovine - Černi-Obrdalj, Edita (Array, 2010)
Prema široj definiciji, nasilje među djecom podrazumijeva da jedno dijete ili više djece uzastopno i namjerno uznemiruje, napada ili ozljeđuje drugo dijete. Ono može biti fizičko, verbalno, emocionalno, spolno ili ekonomsko. Fizički i psihički simptomi češće su prisutni među žrtvama školskoga nasilja. Cilj je ove studije utvrditi vrste nasilja među školskom djecom u dva grada Bosne i Hercegovine i usporediti ih prema dobi, spolu i gradu istraživanja te ispitati osjećaj sigurnosti na pojedinim mjestima u školi