Percipirane posljedice doseljavanja i stav prema doseljavanju - Franc, Renata (Array, 2010)
Cilj istraživanja bio je provjeriti socioekonomska i identitetska obilježja sudionika kao moguće odrednice općega stava prema doseljavanju i percipiranih posljedica doseljavanja (percipiranih prijetnji) te utvrditi jesu li percipirane posljedice doseljavanja u osnovi doprinosa socioekonomskih i identitetskih obilježja za objašnjenje stava prema doseljavanju. Istraživanje se temelji na podacima o stavovima prema doseljavanju i doseljenicima među 866 stanovnika Zapadne i Istočne Slavonije